JAK PODVRACET SPOTŘEBNÍ CIVILIZACI A JINÉ ÚVAHY

Domácí kečup

14. února 2014 v 17:45 |  Kuchyně
Nakrájíme:
1 kg rajčat
2 větší cibule
2 velká oloupaná jablka

Přidáme:
1 lžíci soli
2 lžíce octa
špetku skořice a muškátového květu
po 10 kuličkách celého pepře a nového koření
4 bobkové listy
5 hřebíčků
po 2 lžících sladké i pálivé papriky
1 feferonku
2 propasírované stroužky česneku

Vaříme 90 minut, 15 minut před koncem vaření vmícháme 100 g cukru. Propasírujme a uvedeme do varu, případně ještě povaříme do zhoustnutí. Vřelý kečup nalijeme do předehřátých sklenic, uzavřeme a postavíme do úplného vychladnutí dnem vzhůru.
Nechceme-li ostrý kečup, vynecháme feferonku a místo lžíce pálivé papriky dáme ještě jednu papriky sladké.

Tags: domácí výroba potravin, domácí strava, domácí kuchyně
 

2 lidé ohodnotili tento článek.

Komentáře

1 Světlo Fleshka Světlo Fleshka | 18. února 2014 v 8:21 | Reagovat

Rok co rok děláme podobný, ale dávám jenom 20g cukru.

2 Em Zet Em Zet | Web | 20. února 2014 v 19:02 | Reagovat

Dřív se kečup používal jako medicína. Asi předtím, než z něho začal vyrábět takovou sračku :D
Takový domácí musí být super. :-)

3 Anidea Anidea | E-mail | Web | 20. února 2014 v 20:11 | Reagovat

[2]:  Em Zet: ...a na topinkách :-)

4 tm tm | Web | 11. května 2015 v 20:57 | Reagovat

Jé, už jsem to objevil, děkuji za návod.....
tm

5 Anidea Anidea | E-mail | Web | 12. května 2015 v 18:31 | Reagovat

[4]: Nemáte zač :-)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama