O kupovaných jogurtech
4. února 2015 v 20:37 | ČlánkyKomentáře
Domácí jogurt jsem dělala, když byly děti malé. Dnes kupuji Hollandia.
Když už si kupuju jogurty, tak jedině takový ty poctivý, kterejm se navrchu dělá smetana nebo tvaroh :) buď český nebo slovenský výroby, a bez příchutě. To je téměř jistota. Takový ty jogobelly a podobný "směsi" - to je synonymum pro jed.
Takovéhle typy článků nelze brát vážně.Každý se vám bude snažit říct něco jiného,vnutit vám místo toho něco nového,zastrašit vás,apod.A proč?Celé je to o byznysu,o penězích a dalších věcech.Člověk sám musí vědět,co mu dělá dobře,dávat si pozor na to,co jí a nevěřit všemu,co se zrovna někde napsalo.Dělat si doma v dnešní době jogurt mi přijde jako blbost,když jsou obchody plné nejrůznějších jogurtů.Stačí si jen vybrat kvalitní a ne hledat ty nejlevnější,což velká většina lidí bohužel dělá.
[5]: Velký zastánce systému, co? :)
Ono když si o těchhle věcech zjistíš trochu víc, tak ti podobné články přestanou připadat jako blbosti. Jasně, člověk by měl poslouchat své tělo a jíst jen to, co mu dělá dobře. Problém u těchhle prefabrikovaných chemických s**ček je ale v tom, že jsou toxické ne z krátkodobého, ale z dlouhodobého hlediska. A až se to projeví, je už pozdě na to, aby s tím člověk něco dělal. A pak mu možná dojde, kde udělal chybu.
Celé to není zdaleka jen o byznysu a penězích - peníze jsou jen zástěrka, jde to mnohem výš.
[6]:O těchto věcech mám zjištěno dost.Zdravou výživou se zabývám,takže o tom něco vím.
[1]: Jasně, takhle to jde taky. Já to ale raději dělám v troubě nebo jogurtovači
[2]: Já ty jogurty ddělám taky hlavně pro dceru. Bála bych se jí dát kupovaný. Není šprochu...
[3]: Jen jestli jsou poctivý
[5]: Díky za otevřeně vyjádřený názor. Já věřím, že je především důležité, aby člověk věděl, jak si doma některé věci vyrobit, kdyby náhodou chtěl nebo potřeboval.
Jogurty už nekupuji, jsou předražené a tak si je také dělám sama.S domácí marmeládou je to lepší, než to kupované bílé cosi
To je pravda, jogurty v obchodě nejsou pravé jogurty, je to hnus, který je upraven bůhví čím aby lidem chutnal, jednu dobu jsem o jogurtovači uvažovala a už jsem byla rozhodnuta ho koupit, ale nakonec jsem to neudělala a mléko velmi omezuji, zahleňuje organizmus a je těžké na trávení a dospělý člověk mléko nepotřebuje...
Myslím že tady se dá trochu spolehnout na D testy, jogurty sice kupuji občas "sračkové" jen pro chuť, ale kdybych chtěla kvalitnější, zkusím Hollandiu, ta, aspoň před lety, byla uznaná za jeden z nejlepších. A pak ty jihočeský, ve skleničkách, takový ty se zakysanou příchutí (žádné krémové).
Domácí jogurt jsem kdysi zkoušela dělat, ale bylo to nějaké moc tekuté. A pak, jaké mléko by se na to hodilo? Připadá mi, že ani takzvané čerstvé mléko není zrovna to nejlepší... i když, pořád lepší než trvanlivé.
O tom, že je málo probiotik obsaženo v jogurtu, mi říkala i jedna známá, která propagovala probiotické tyčinky od Akuny. Byly dobré, to jo, ale taky dost drahé, bohužel...
[12]: D testům dost věřím.
Hustý jogurt mi vzniká z plnotučného mléka. Když mi zvlčí jogurtová kultura a mám jogurt moc kyselý, kupuju právě Hollandii. Z toho se dá usoudit, že se jedná o výrobek, který obsahuje kvalitní kulturu. Jak řekl jeden filmový kritik po zhlédnutí nějakého nejmenovaného amerického filmu: - Až budu chtít kulturu, otevřu si jogurt.
Na každým šprochu pravdy trochu...ale opravdu jenom trochu
Kupuji si bílé jogurty, nebo holandia jogurty.
[14]: Zrovna včera dcera dojídala Hollandii, protože jsem potřebovala novou jogurtovou kulturu. Nadávala na konzistenci té Hollandie. Moje zmlsaná holčička, která se vzteká nad každým mým jogurtem, chtěla raději ten ode mě
S tím actimelem se mi to nějak nezdá. Četla jsem studii, kde je dokázáno, že skutečně obsahuje zdravé bakterie a pomáhá obnovovat střevní mikrofloru. Občas si děláme jogurty samy. Nejhorší jsou kupované nízkotučné a vůbec strašák jsou s nula procenty tuku. Tuk tam totiž musí být nahrazen škrobem, aby jogurt držel, což si málokdo uvědomuje.
[16]: A ten škrob je z nějakých mutantů!
[18]: Teď je Hollandia taková jako hodně "porézní"
[19]: Zkusím ji ochutnat, už jsem ji dlouho nekupovala. Jestli bude horší, nebudu ji kupovat ani nadále...
A jogurty začnu možná vyrábět sama. Howgh!
Ten mail, který vám přišel, je smyšlenka a poplašná zpráva. Říká se jí "HOAX", databázi najdete na hoax.cz Dolů dávám odkaz zrovna na ten váš e-mail s jogurty. Nic tohoho typu by se nemělo brát vážně. Na internetu jich koluje spousta, např. o deodorantech, romech a slevách na léky, nabídky štěňat atd...
[21]: Však já vím co je hoax. Ale taky, když čtu složení na kelímku jogurtu, že tam třeba nemá co dělat škrob. Nicméně díky za odkaz, informace se mají vždycky prověřovat
Není zrovna dobré to číst a jíst při tom jogurt. Nicméně jakkoli je to paradoxní, přesně to se právě stalo.
Tento článek, pravda, mě docela vystrašil. Pořád jsem si představovala tu velkou molekulu, asi si o tom najdu něco víc...
Znám ten recept na domácí jogurty už moc let, šup s nimi pod peřinu a ráno jsou hotové.Tedy tak zněl recept starý.