JAK PODVRACET SPOTŘEBNÍ CIVILIZACI A JINÉ ÚVAHY

Vánoční cukroví: Rafaelky

17. prosince 2015 v 12:01 |  Kuchyně
Já vím, už mi letos z těch Vánoc trochu haraší. Možná je to tím, že se snažím odvést svou pozornost od toho, co se z nás snaží udělat EU v čele s Něměckem. Ale dost o tragických věcech, dcera někde na internetu našla recept na cukroví, které jsme nikdy nedělaly. Omlouvám se autorovi receptu, nemám link, abych na něj odkázala... Ale cukroví je to moc dobré a jednoduché a tak jsem se rozhodla, že se o něj podělím:

Rafaelky

120 g kokosové moučky
150 g másla
1 vanilkový cukr
1/2 konzervy kondenzovaného mléka Salko
250 g cukru moučky
Strouhaný kokos
mandle

Máslo rozpustíme v kastrolku ve vodní lázni a vmícháme oba cukry:

Necháme vychladnout a vmícháme kokosovou moučku. Pak musíme hmotu dát na 1 až 2 hodiny do lednice ztuhnout.

Když je to pěkně tuhé, vytváříme kuličky a to tak, že nabereme trošku hmoty na lžičku, vtlačíme mandličku, uplácáme kuličku a obalíme ji v nastrouhaném kokosu:

A tady jsou plody naší včerejší práce. Kuličky jsou moc lahodné a hodně připomínají Raffaelo. Jen nemají navrch křupavou kůrčičku. Ale myslím, že kdyby se nechaly oschnout, i ta by vznikla:

Jak vidíte, kuliček je z uvedeného množství docela dost. Kdyby byly menší, bylo by jich ještě víc :-)
 

2 lidé ohodnotili tento článek.

Komentáře

1 Kitty Kitty | E-mail | Web | 17. prosince 2015 v 12:27 | Reagovat

Vypadají zajímavě, můžou být i chutné. Mám zbytek kokosu, koupím Salko a budu si myslet, že až přijde souseda cukrářka, nic nepozná. Ke kávičce bude jako drahé Rafaelo.
Nebo si spíš rozmíchám jogurtík s kokosem a nepřibydu na váze. Když přidám rozinky, mám chutnou svačinku a kokos se už nezkazí. Hrozí mišelinky ;-)

2 Intuice Intuice | E-mail | Web | 17. prosince 2015 v 16:12 | Reagovat

Znám a dělávám, jsou moc dobré, hezké i rychlé. :-)

3 Jitka Jitka | Web | 17. prosince 2015 v 18:04 | Reagovat

Taky dělávám Rafaela, ale mám malinko jiný recept. Místo kokosové moučky nadrtím oplaty bez náplně a používám sušené mléko místo Salka.

4 Máří Kosáček Máří Kosáček | E-mail | Web | 17. prosince 2015 v 18:06 | Reagovat

Mlask, úplně se mi sbíhají sliny.

5 Sugr Sugr | E-mail | Web | 17. prosince 2015 v 20:25 | Reagovat

Vypadá to velmi mňamozně! :-D

6 Van Vendy Van Vendy | Web | 17. prosince 2015 v 20:58 | Reagovat

Rafaelky vypadají moc dobře, lepší než z obchodu. S linkem na recept si nedělej hlavu, na  netu je tolik rafaelek, že si každý najde ty svoje. :-D Net je v tomhle ohledu vůbec vynikající věc, tím ale nezavrhuji klasické kuchařky... ;-)
A plácat cukroví je třeba, nejen politikou živ je člověk, nebo spíš, je třeba žít, bez ohledu na to, co se děje a co se může dít. Takže, starosti s merkelismem si můžeme dělat klidně až po novém roce... ;-)  :-)

7 Anidea Anidea | E-mail | Web | 18. prosince 2015 v 21:52 | Reagovat

[6]: Souhlasím s Tebou, hlavně před Vánoci se snažím zklidnit a myslet - na Vánoce :-) Ty rafaelky jsou opravdu moc dobré, jsem ráda, že jsem se nechala dcerou zlákat.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama