JAK PODVRACET SPOTŘEBNÍ CIVILIZACI A JINÉ ÚVAHY

Druhé narozeniny

5. února 2016 v 17:30 |  Články
Utíká to. V neděli 14. února to budou dva roky, co jsem založila tenhle blog.
Když se zpětně podívám na témata, ke kterým jsem psala články, vidím, jaká změna se světem se za tu krátkou dobu odehrála.
Nejdřív jsem se zabývala především zdravím, ekologií a způsoby, jak se co nejvíc vyhnout nezdravým kupovaným potravinám a dalším nešvarům spotřební civilizace.
Po nějaké době se objevují obavy z války na Ukrajině.
A v posledních měsících přestává všechna sranda. Koukám, že mnoho mých článků se zabývá Islámem a krizí kvůli přílivu nelegálních přistěhovalců do Evropy.
Blog začal jako snaha o upozorňování na nezdravé jevy naší společnosti a nyní jsou v něm cítit obavy, aby se jí něco špatného nestalo. Původní téma mi dneska připadá tak malicherné oproti tomu, co naší civilizaci reálně hrozí...
Ale lepší bude si na ty doby, kdy náš svět byl bezpečný a kdy člověk rok dopředu mohl plánovat, kam pojede v létě, zavzpomínat:

Některé moje články zájem nevzbudily, nikdo se k nim nevrací, nikdo je nehledá a zapadly. Naopak některé jsou čtené dodnes. Čím to, proč něco čtenáře baví a něco nezajímá, to nevím. Nejčastěji čtené jsou recepty z rubriky Kuchyně.
Vůbec nejčtenějším článkem byl a dodnes je "Jak si doma vyrobit burčák". Asi jsme národem kutilů - alkoholiků. My si taky každý rok, když nám na zahrádce dozraje víno, burčák vyrábíme. A pak ho docela dlouho a docela statečně pijeme.
Další oblíbený článek je "Pravý kvasový chléb". Peču chleba už osm nebo devět let, nekupuju ho. Rozdělila jsem se o recept, protože když jsem tenkrát s chlebem začínala, nenašla jsem recept na takový, který by byl nejen jednoduchý, ale i chutný. Nakonec jsem vyvinula tenhle. Trvalo to zhruba půl roku, než to fungovalo. Dodnes manžel vzpomíná, jaké cvíbachy tenkrát jedl. A jedl je, oba jsme toho názoru, že potraviny se nevyhazují. Ani v přípacě, že to moc jako potravina nevypadá.
Kupodivu jsou také stále a často vyhledávány články "Účinky Gutalaxu" a "Jak vyléčit chronický zánět střev". Oba články se zabývají problémy, jaké by člověk mohl mít, kdyby tenkrát jedl ty moje chlebové pokusy. Je vidět, že oblast zažívání zajímá kde koho.
A že kde koho zajímá i hygiena, o tom svědčí i oblíbenost článku "Návod na domácí mýdlo". Možná si lidé rádi něco vyrobí a pak jsou pyšní, že to nemuseli kupovat. Já taky. Zásadně se myju jen mýdlem, které jsem si sama udělala, a každé návštěvě ho vnucuju. Až tak jsem na něj pyšná.
Z modernějších témat bych ráda připomněla jedno, které pravděpodobně kde komu trhá žíly - "Android 4.4: přesun aplikací na SD kartu bez rootu". Možná je to tím, že ne všichni mají peníze na drahé telefony a pak s těmi levnějšími řeší všelijaké problémy.
Na druhém konci spektra jsou články, které nezajímají nikoho. Ráda bych jeden jmenovala. Je to totiž vlastně můj nejoblíbenější a tak mě to trochu mrzí. Ale pozor, než ho případně rozkliknete! Je mládeži nepřístupný, protože obsahuje nevhodná slova: "Jazykový koutek".

Milí čtenáři,

moc vám děkuji, že jste se mnou ty dva roky vydrželi. Díky, že jste sem chodili a tak mi dodávali chuť psát. Bez vás by to holt nešlo. Budu vám vděčná, když budete moje články číst i dál.
Nejvíc chci poděkovat vám, kteří přijdete vždycky, když zveřejním nový článek a něco hezkého mi napíšete. Však vy víte... :-)

Vaše Anidea
 

4 lidé ohodnotili tento článek.

Komentáře

1 Sugr Sugr | E-mail | Web | 5. února 2016 v 18:23 | Reagovat

Gratuluji!
Chodím k tobě ráda, když mám čas, vždy jsem tu, však víš...
Z toho dortíku bych prosím vyjedla ty maliny, můžu? :-D

2 Leri Goodness Leri Goodness | Web | 5. února 2016 v 18:44 | Reagovat

Člověk se stále vyvíjí a pak se diví tomu, co napsal třeba i před půl rokem. Gratuluji, ať ti to píše stejně dobře, jako doteď! :)

3 Intuice Intuice | E-mail | Web | 5. února 2016 v 19:43 | Reagovat

Gratuluji k výročí! Je prima, co v článcích píšeš a nediv se, že každého zajímá něco jiného. :-)

4 Anidea Anidea | E-mail | Web | 5. února 2016 v 20:28 | Reagovat

[1]: Děkuju :-) Maliny můžeš, ale ne úplně všechny :-)

[2]: Moc děkuju :-)

[3]: Díky, máš pravdu :-)

5 Jitka Jitka | E-mail | Web | 5. února 2016 v 20:34 | Reagovat

Gratulujike dvěma rokům blogerské činnosti. Tvé články jsou zajímavé a ráda sem chodím číst. :-)

6 Miloslava Miloslava | 5. února 2016 v 20:40 | Reagovat

Moc gratuluji k druhému výročí.Ráda sem chodím i když někdy nenapíši,ale poctivě čtu všechno.jsi šikulka piš dál... :-D

7 Anidea Anidea | E-mail | Web | 5. února 2016 v 20:42 | Reagovat

[5]: Děkuju moc :-) Jsem ráda, že sem chodíš :-)

[6]: Děkuju Ti :-) Budu moc ráda, když budeš chodit i dál.

8 Kitty Kitty | E-mail | Web | 5. února 2016 v 20:52 | Reagovat

Ani já nezapomenu na gratulaci. Známe se osobně a tvoje mýdlo pamatuju, dávala jsi je Máří ;-)
Mám tě zaháčkovanou, žádný článek mi už dávno neunikne. Zajímají mě (zatím pořád teoreticky) o domácí výrobě čehokoli. Snad dojde doba a dám se aspoň do toho mýdla. Potřebuju echt nealergické, a ty jsi je vlastně taky kvůli tomu dělala a děláš, že?
Blahopřeji k dvěma růčkům blogování. Je vidět, že nám prospívají tvoje rady a úvahy, proto sem chodíme. Hodně inspirace do dalších let :-)

9 Ema Ema | E-mail | Web | 5. února 2016 v 23:30 | Reagovat

Moc gratuluji k výročí a přeji ti hodně spokojených návštěvníků.:-)

10 Anidea Anidea | E-mail | Web | 6. února 2016 v 10:26 | Reagovat

[8]: To mýdlo je nejen atialergení, je i protizánětlivé :-) Moc Ti děkuju za gratulaci a za to, že sem chodíš :-)

[9]: Děkuju mockrát :-)

11 chudobka1970 chudobka1970 | Web | 6. února 2016 v 17:59 | Reagovat

Gratuluju :-D Ráda k tobě chodím :-) :-) :-) Na tom úžasném dortíku mě jako magnet přitahují cukrářské piškoty, smím? :-)

12 Van Vendy Van Vendy | Web | 6. února 2016 v 20:20 | Reagovat

Sem chodím ráda! A gratuluji k pěknému dvouletému výročí. Miminko už prokouklo a stalo se batoletem. Ba co víc, už se postavilo na vlastní nohy... :-D
A myslím , že tvá témata jsou zajímavá od samého začátku. Samozřejmě jsem asi nečetla všechno, ale i různé rady a porady se hodí. A když přišel problém Ukrajina, vyjádřila ses k němu. A teď Evropou obchází strašidlo... strašidlo islamismu.
Ale taky strašidlo neomarxismu. Což jsem myslela, že už je zastaralý a pohřbený náhled. A ejhle, ono se to oprášilo a dostalo takových rozměrů, že sám Marx by asi valil zraky.
A přeji dostatek dalších článků, úvah, rad a porad a taky, pokud bude inspirace, povídek. Protože tahle, co píšeš na pokračování, je vážně dobrá! ;-)  :-)

13 Anidea Anidea | E-mail | Web | 6. února 2016 v 20:52 | Reagovat

[11]: Děkuju Ti za gratulaci. Piškotky si klidně vezmi :-)

[12]: Moc Ti děkuju za hezké přání. Já jsem zase ráda, že sem Ty chodíš. Tak pěkný blog, jako máš Ty, já mít nikdy nebudu. Neobsáhnu tolik zajímavých témat :-)
Neomarxistických textů jsem si všimla na pár blozích velmi mladých lidí, ale myslela jsem si, že jen dočista blbnou. Holt nezažili komunisty.
Pokračování povídky bude zase zítra :-)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama