JAK PODVRACET SPOTŘEBNÍ CIVILIZACI A JINÉ ÚVAHY

Jak správně sušit houby

17. října 2018 v 23:15 |  Kuchyně
Houbová sezóna je na vrcholu. A určitě si všichni myslíme, že umíme houby usušit správně. I já jsem si to donedávna myslela. Sušíme v mírně teplé troubě, v těch kulatých elektrických sušácích, sušíme jen tak na novinách - a děláme to špatně.
Jak jsem se pochlubila v minulém článku, načerpala jsem kvantum nových vědomostí na Zoomu a teď jsem chytrá jako rádio.
A cože jsem se to dozvěděla o sušení hub?
Vědci zjistili (asi už docela dávno, ale nedolehlo to ke mně), že houby mají jednu vlastnost společnou s člověkem. Konktrétně s lidskou kůží. Určitě jste už slyšeli, že když vám na kůži svítí sluníčko, vytvoří se ve vás vitamín D. A houby mají stejnou schopnost. Když je pěkně usušíme na slunci, vytvoříme si v nich na zimu slušnou zásobu tohoto vitamínu. A protože ho je v běžné stravě málo, stojí to opravdu za to.
Ještě zajímavější mi přišlo, že tuto znalost mají už odedávna bulharští venkované, kteří suší houby na slunci vždycky.
Tak doufám, že ještě bude nějaké sluníčko svítit, abych to mohla realizovat. Už nebudu zavírat houby do sušáku.


Tags: vitamíny, vitamín D, sušené houby
 

1 člověk ohodnotil tento článek.

Komentáře

1 Kitty Kitty | E-mail | Web | 18. října 2018 v 7:37 | Reagovat

Vážím si toho, že dáváš cenné rady. Někdo taky suší houby navlečené na provázcích na vzduchu. Třeba to už dávno ví a já stará bába jsem poučená o sušení hub až po sedmdesátce. Asi ale nejsem sama ;-)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama